Over Mij
Ik ben Natasja Leatemia.
De naam LEANA is een combinatie van mijn voor- en achternaam. Maar het is meer dan een naam. Het staat voor wat ik belangrijk vind in mijn werk en in het contact met mensen:
Luisteren – Erkennen – Autonomie – Natuurlijk – Aandacht.
Als coach en trainer werk ik systemisch met mensen, teams en organisaties. Ik luister met aandacht, zonder oordeel en vaak ook tussen de regels door. Ik zie wat er speelt onder de oppervlakte. Bij mensen en in groepen of systemen. Ik help je om woorden te geven aan dat wat er speelt.
In mijn werk staan luisteren, autonomie en erkenning centraal. Ik geloof dat verandering begint met gehoord worden. Dat je pas echt kunt bewegen als je de ruimte krijgt om jezelf te zijn. Dit doe ik op een manier die natuurlijk is en met de aandacht die jij verdient. Daarom bied ik een veilige plek waarin jij jouw eigen antwoorden mag vinden.
Ik weet hoe het is om meerdere achtergronden met me mee te dragen. Zelf ben ik een mengeling van Aziatisch bloed. Net als in de Aziatische keuken zit er van alles in: een snufje Nederlands, een klein beetje Chinees en een flinke dosis Moluks.
Daarnaast leef ik, net als veel anderen, met een chronische aandoening. Ik heb een longaandoening. Aan de buitenkant niet zichtbaar, maar wel aanwezig. Dat maakt het soms lastig om uit te leggen wat er in mijn lichaam gebeurt. Vroeger voelde ik me daardoor vaak onbegrepen. Als kind, en later ook als volwassene.
Na een stevige burn-out, achteraf een groot cadeau, ben ik mijn leven anders gaan inrichten. Ik leerde om beter naar mezelf te luisteren en te kiezen voor wat mijn hart sneller doet kloppen.
Ik begon ooit als budgetcoach, en volgde daarna opleidingen tot coach bij NCOI en ICM. Toen ik in aanraking kwam met systemisch werk, wist ik meteen: dit is het voor mij. Sindsdien heb ik me verder verdiept en gespecialiseerd in deze manier van coaching. Bij De Bewustzijnsfabriek heb ik de opleidingen Systemisch Werk en Systemisch Werk binnen teams en organisaties afgerond.
Coachen is een vrij beroep. Wat betekent dat eigenlijk?
Iedereen mag zichzelf coach noemen. Dat klinkt misschien makkelijk, maar het brengt ook
risico’s met zich mee. Sommige mensen starten een praktijk alleen op basis van hun eigen
levenservaring, zonder opleiding of toetsing.
Gelukkig bestaan er keurmerken die zorgen voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Ik ben
aangesloten bij twee van deze keurmerken: NOBCO en STiR .
Om lid te worden van deze organisaties moet je aan strenge eisen voldoen. Denk aan een
erkende opleiding, praktijkervaring, en een professionele manier van werken. Maar daar
stopt het niet. Als coach moet je elk jaar cursussen en workshops volgen om bij te blijven.
Want ook in de coachwereld verandert er veel. Nieuwe inzichten, methodes en richtlijnen: het
is belangrijk om steeds te blijven leren.
Zo weet jij zeker dat je werkt met een coach die investeert in kwaliteit en groei. Want jij bent
het waard om te werken met een coach die met aandacht, kennis én hart werkt aan jouw
proces, en die zelf blijft groeien om jou de best mogelijke begeleiding te geven.
Ik werk graag met mensen met verschillende culturele achtergronden, met mensen die een ziekte met zich meedragen, en met mensen met andere hulpvragen. Iedereen is welkom, wie je ook bent, waar je ook vandaan komt en hoe je ook in het leven staat.
In mijn sessies gebruik ik vaak vloerankers of poppetjes. Dit is een krachtige manier om zichtbaar te maken wat je voelt of (onbewust) met je meedraagt. Het helpt je om beweging te brengen in dat wat vastzit – in jezelf of in je omgeving.
Bewegen naar jouw kracht dat is wat ik je gun.