Coaching

Als je worstelt met rouw, angsten en trauma’s of je verlangt naar zelfontplooiing sta ik voor je klaar om je te ondersteunen. Leana Coaching is toegewijd aan het bieden van persoonlijke begeleiding om je te helpen bij elke stap van je reis. Mijn leidende principes zijn luisteren, autonomie en erkenning. Samen zoeken we naar antwoorden en oplossingen waarbij ik jou eigen kracht en mogelijkheden centraal stel.

Als coach werk ik vooral systemisch
Systemisch werken is een coachingsmethode die kijkt naar de verbanden en dynamieken binnen de systemen waarvan jij deel uitmaakt. Denk hierbij aan je familie, werk, vriendenkring en andere sociale netwerken. Binnen deze systemen zijn er onbewuste patronen en relaties die jouw gedrag, keuzes en gevoelens beïnvloeden. Vaak gebeurt het dat je onbewust niet op de juiste plek staat, wat kan leiden tot innerlijke conflicten en spanningen.

Hoe werken we systemisch?
We werken door middel van opstellingen naar aanleiding van jouw hulpvraag. Een opstelling is een krachtige methode om inzicht te krijgen in de onderliggende dynamieken die je leven en keuzes beïnvloeden. Hier zijn enkele voorbeelden van hulpvragen waarmee we aan de slag kunnen:

  • “Wat belemmert mij om keuzes te maken?”
  • “Waarom kan ik geen nee zeggen tegen één van mijn ouders?”

Een opstelling kan zich richten op verschillende aspecten van jouw leven. Er zijn meerdere opstellingen mogelijk. De bekendste opstellingen zijn:

  • Vrouwen- of mannenlijn: Hierbij kijken we naar de invloed van vrouwelijke of mannelijke voorouders en hoe hun ervaringen en patronen doorwerken in jouw leven.
  • Familieopstelling: We onderzoeken de onderlinge relaties binnen jouw gezin van herkomst en hoe deze jouw huidige leven beïnvloeden.

Individuele coaching en workshops
Ik bied individuele sessies aan waarin we door middel van een miniopstelling aan jouw persoonlijke vraag werken. Dit geeft je de ruimte om in een veilige en vertrouwde omgeving aan jouw ontwikkeling te werken. Dit geeft je de ruimte om in een veilige en vertrouwde omgeving aan jouw ontwikkeling te werken.

Ik geef workshops waarin we systemisch werken en opstellingen toepassen in een groepssetting. Deze workshops bieden de kans om te leren van en met anderen, en om inzicht te krijgen in verschillende thema’s en dynamieken. Meer informatie vind je op de pagina workshops.

Andere coachingmethodes
Wil je liever op een andere manier gecoacht worden? Dat kan! Naast systemisch werken heb ik een scala aan technieken om aan te sluiten bij jouw unieke behoeften. Hier zijn enkele methodes die ik ook inzet:

  • RET (Rationeel Emotieve Therapie): RET helpt bij het ontdekken en veranderen van destructieve denkpatronen en overtuigingen. Samen onderzoeken we hoe jouw gedachten je gevoelens en gedrag beïnvloeden, en werken we aan het transformeren van belemmerende overtuigingen.
  • Voice Dialogue: Met Voice Dialogue onderzoeken we verschillende ‘delen’ en diverse aspecten van je persoonlijkheid. Dit geeft inzicht in innerlijke conflicten en biedt de mogelijkheid om meer in balans te komen.
  • Levenslijn: De levenslijn is een instrument om jouw levensgeschiedenis te visualiseren. We bekijken samen de hoogte- en dieptepunten, wat inzicht geeft in patronen en trends die van invloed kunnen zijn op jouw huidige situatie.
  • Kernkwadranten: Kernkwadranten helpen bij het identificeren van jouw kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën. Door deze te begrijpen, ontstaat er bewustzijn over hoe je deze kwaliteiten effectiever kunt inzetten.

Heb je een specifieke hulpvraag of ben je nieuwsgierig naar wat deze methodes voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek. Samen ontdekken we de weg naar meer inzicht en persoonlijke groei.

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hallo,
Waar mag ik je mee helpen?